This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

…och så startar vi en blogg.

1978 känns för många som igår, för andra är det forntiden. Det var i alla fall då som vi slog upp våra portar på Sankt Eriksgatan 39 i Stockholm.

Bara 13 år senare, år 1991, så blev den första hemsidan tillgänglig på World Wide Web på Internet, och bara tre år efter det så skapades den allra första bloggen. Bloggen som koncept populariserades i Sverige runt 2004 och år 2007 skapades det ca 120 000 bloggar dagligen i världen och fenomenet genererade enorma intäkter. Unga och talanglösa blev rika, äldre och talangfulla blev eftersatta. Och nu, 13 år senare, år 2020, mitt i en global pandemi och inhemsk kris, hoppar vi på Hugo äntligen på tåget.

För vi känner att det är dags, att tiden är inne, att vi fått smälta konceptet och att vi kanske behärskar det. Troligtvis gör vi det inte, men det gör inget, för vi har ju alltid gjort saker på vårt eget sätt, lite vid sidan om kan man säga. Men hur svårt kan det vara att ha en blogg egentligen? Måste det vara så himla pretentiöst? Inte om du frågar oss, och därför har vi ingen aning om i vilken riktning den här bloggen sticker.

Vi kommer naturligtvis ofta besöka vår kärna som är kläder, men kläder är ju inte bara ett ting, utan en förlängning av en personlighet, och i en personlighet ryms mycket mer än enbart kläder. Kanske får vi följa med Tom på hans helgäventyr – med kraftig censur självfallet – och kanske kommer våra vänner runtom i landet att gästskriva om saker som ligger dem varmt om hjärtat. Sprit, till exempel. Vi ser tendenser till att det skulle kunna vara en gemensam nämnare. Sprit med klass. Om någon nämner Bells, Grants, The Talisman eller Famous Grouse stänger vi ner, det är en hygienfaktor. Men mer högtravande än så blir det nog inte.

 

Ni kommer högst troligen att få ta del av Hugos historia för mycket har hänt under 42 år och en del saker är värda att berätta. Vi kommer garanterat också bjuda på inspiration efter bästa förmåga. Jobba hemifrån-kitet, bröllopskostymen, nyårssviden, studentkostymen, fem-över-två-utanför-McDonalds-på-Fridhemsplan-looken, den fläcktåliga/fläckkänsliga småbarnsföräldern, ja ni förstår.

Ni kommer med all säkerhet vara med i vår gemenskap om ni så vill. För vi tycker om er och vi hoppas att ni tycker om oss också. Det blir så mycket roligare då, när man tycker om varandra. Så har det varit sedan 1978. Långt innan bloggen föddes. Välkomna!

Cart

No more products available for purchase

Your Cart is Empty